Ljummen risonisallad med kyckling och fetaost
Kategori: Kyckling
2 dl risoni | |
1 l hönsbuljong av tärning | |
4 st kycklingfileéer | |
4 tsk olja | |
1 tsk salt | |
1 krm svartpeppar | |
1 st rödlök | |
6 dl sallad, blandad | |
100 g fetaost |
Sås
2 dl yoghurt, mild | |
1 st lime, rivet skal och saft | |
2 tsk honung | |
1 krm salt |
Salladen är också god att servera kall en varm sommardag.
1.Koka risoni i buljongen ca 10 minuter. Häll av vätskan.
2. Skär kycklingen i bitar. Stek den i olja i en stekpanna 4-5 minuter. Salta och peppra.
3. Skala och skiva löken och dela salladen i bitar. Rör ihop såsen.
4. Lägg sallad på tallrikarna. Lägg på risoni och kyckling.
5. Toppa med rödlök och smula över fetaosten. Servera med såsen.
Receptet från Allt om Mat (där finns bild på rätten)