Tapenadefilé
Kategori: Fisk/Skaldjur
ca 4 port
1 stor fläskfilé, putsad
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk soya
4-5 msk tapenade (olivröra på svarta oliver, finns på burk)
2 vitlöksklyftor, pressade
salt o peppar
Lägg filén i en ugnsform. Rör ihop allt de andra och häll över filén. In i ugnen 175 C, ca 1 timma. Koka under tiden ris, gör en god sallad eller stek lite god a grönsaker att ha till. När filén är klar så ta upp den ur såsen och skär i skivor. Rör om i såsen och läggg tillbaka den skivade filén. Klart.
Recept från http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg
1 stor fläskfilé, putsad
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk soya
4-5 msk tapenade (olivröra på svarta oliver, finns på burk)
2 vitlöksklyftor, pressade
salt o peppar
Lägg filén i en ugnsform. Rör ihop allt de andra och häll över filén. In i ugnen 175 C, ca 1 timma. Koka under tiden ris, gör en god sallad eller stek lite god a grönsaker att ha till. När filén är klar så ta upp den ur såsen och skär i skivor. Rör om i såsen och läggg tillbaka den skivade filén. Klart.
Recept från http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg