Mimmis Mat

Västerbottenspinnar

Kategori: Fisk/Skaldjur

4 personer

500 g skinn- och benfri laxfilé (färdiga bitar = perfekt)
3 dl cornflakes
2 dl riven västerbottensost
2 ägg
1½ dl vetemjöl
smör, olja
salt

Krossa cornflakesen. Blanda med osten och lägg på en tallrik.

Vispa upp äggen. Häll ut på en tallrik. Häll mjölet på en annan tallrik.

Skär laxen i pinnar eller någon annan form. Krydda med salt runt om.

Vänd laxen först i mjöl sedan i ägg och sist i ost-och cornflakesblandningen.

Lägg fiskpinnarna på en torr skärbräda och låt dem torka några minuter.

Stek fiskpinnarna i omgångar i smör och olja, ca 2 minuter på varje sida.

Servera med grönsaker, klyftpotatis och sås (aioli är gott till).


Bild från ICA.se

Kommentarer


Kommentera inlägget här: