Mexikansk pastagratäng
Kategori: Pasta
4 pers
250 g pastaskruvar
olivolja
250 g nötfärs
1 gul lök
1 röd paprika
½ burk tacosås
1 liten burk majskorn
1½ msk tacokrydda
Sås
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 msk senap
3 krm salt
½ krm kryddpeppar
1 dl riven lagrad ost (t ex prästost)
Koka pastan. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en eldfast form med olivoljan. Lägg i pastan.
Fräs färsen i olivoljan. Hacka löken och finhacka paprikan. Lägg i detta med färsen.
Tillsätt tacosåsen, majsen och tacokryddan. Fördela färsen över pastan.
Vispa ut mjölet i mjölken. Koka upp under omrörning och låt puttra i 3 minuter.
Smaka av med senap, salt och kryddpeppar. Häll såsen över färsen och strö osten över.
Gratinera i ugnen ca 15 minuter.
Servera med en avokado- och tomatsallad.