Mimmis Mat

Nutellasemifreddo

Kategori: Efterrätt


ca 8-10 port

 

Du behöver:

2 st marängbottnar
4 st ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

 

Gör så här:

Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena.

Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker.

Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker

Vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen.

Krossa den andra marängbotten.

Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen.

Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten.

Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.

Servera med färska jordgubbar, andra bär eller som den är.

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: