Paella
Kategori: Fisk/Skaldjur
4 port
350 g skaldjursmix
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk olivolja
3 dl arborioris
0,5 g saffran
1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
8-10 dl vatten
1½ msk skaldjursfond
1 röd paprika, strimlas
ca 70 g bladspenat
salt o peppar
Tina skaldjuren enligt förpackningen (ca 10 tim i kylskåp). Låt rinna av väl.
Fräs lök och vitlök oljan. Tillsätt ris, saffran och vin. Låt det koka någon minut.
Häll på vatten så att det täcker någon cm över riset och rör ner fonden. Späd med mera vatten vartefter det kokar in. Koka sakta ca 20 minuter.
Tillsätt paprika, spenat och skaldjursmixen när det återstår någon minut av tillagningstiden.
Servera med bröd och citronklyftor.