Sweet drop cocktail
Kategori: Förrätt
Kategori: Förrätt
Kategori: Förrätt
Kategori: Korv
Kategori: Matbröd
100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i.
Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt.
Häll i mjölet , lite i taget, tills degen släpper kanterna och blir smidig.
Arbeta degen i fem minuter. Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar
och rulla ut bröden och platta till med handflatan. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter.
Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter eller tills bröden fått en fin färg.
Recept från Jennys Matblogg
Kategori: Förrätt
Kategori: Soppa
Kategori: Gratäng
Kategori: Fisk/Skaldjur
Kategori: Baka
2 dl majsmjöl
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
2,5 dl vatten
½ dl olja
Flingsalt
(Chiliflakes)
Koka olja och vatten. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Bred ut tunnt på plåt, slickepott går bra eller kavla degen mellan två bakplåtspapper. Strö över flingsalt (+ chiliflakes) efter smak.
Skär gärna i bitar för gräddning om du vill ha jämna fina bitar.
Grädda i 150° ca 1 timma.
Eller prova detta.
¾ dl mandelmjöl
¾ dl sesamfrön
¾ dl pumpafrön
¾ dl solrosfrön
¾ dl linfrön
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
2 dl kokande vatten
½ dl rapsolja
Flingsalt
Sätt ugnen på 160
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör om ordentligt.
Tillsätt olja och det kokande vattnet. Rör om ordentligt tills smeten blir geléaktig.
Kavla ut degen mellan bakplåtspapper på en plåt till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det övre papperet och strö flingsalt över degen.
Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60-75 min. Låt brödet svalna och bryt det sedan i bitar.