Krämig gratäng med bacon
Kategori: Gratäng
4 port
Ugn 225 grader
1 grillad kyckling
4 port kokt ris
3 dl valfri kokbar grädde
½ dl ketchup
1-2 msk kalvfond
ljus snabbredning
½ dl hackade färska kryddor (t ex persilja, oregano, basilika)
salt o peppar
5-8 körsbärstomater
1 röd paprika
1 pkt bacon, 140 g
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar.
Lägg det kokta riset i en smort ugnsform.
Fördela kycklingen jämt över.
Blanda grädde, ketchup och fond i en kastrull. Låt puttra i 5-10 min.
Red av till önskad konsistens.
Rör ner örtkryddor, smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen i ca 10 min.
Skär tomater och paprika i mindre bitar.
Kanperstek bacon.
Ta ut formen, lägg på tomater, paprika och toppa med bacon.
Gratinera ytterligare 10-15 min.
Servera med sallad.