Mimmis Mat

Tekakor

Kategori: Matbröd

 

100 gram smör

5 dl mjölk

1 pkt jäst

2 msk sirap

1 tsk salt

Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

 

 Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.

Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i.

Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt.

Häll i mjölet , lite i taget, tills degen släpper kanterna och blir smidig.

Arbeta degen i fem minuter. Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar

och rulla ut bröden och platta till med handflatan. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter.

Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.

Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter eller tills bröden fått en fin färg.

 

Recept från Jennys Matblogg

 

 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: