Kalaskassler
Kategori: Kött
8 port
800 g kassler
Fyllning:
75 g färskost (Philaost)
100 g riven västerbottensost
250 g grillad paprika (burk)
1 kruka basilika
1 msk olja till pensling
1 tsk torkade örtkryddor
Ta bort nätet från kasslern, men spara det helt. Skär ut kasslern som en plan bit. Börja i kanten och skär runt som en snurra.
Platta till kasslerbiten och bred på förskosten. Strö över vb-osten. Lägg ut paprikabitar på hela och lägg på basilikablad.
Rulla ihop kasslern och lägg tillbaka den i nätet (lättast om man är två som hjälps åt).
Pensla med olja och strö över örtkryddorna.
Sätt in kasslern i ugnen ca 20 min. Ta ut den och låt vila en stund innan den skärs upp.
Jag glömde örtkryddorna med det gick bra ändå. Serverade pasta till.
Jag glömde örtkryddorna med det gick bra ändå. Serverade pasta till.
Om man gör 4 port och får paprika över kan man använda den till sås eller en gratäng.
Smaklig måltid!
Smaklig måltid!