Mimmis Mat

Kalaskassler

Kategori: Kött

 
 
8 port

800 g kassler
Fyllning:
75 g färskost (Philaost)
100 g riven västerbottensost
250 g grillad paprika (burk)
1 kruka basilika
1 msk olja till pensling
1 tsk torkade örtkryddor

Ta bort nätet från kasslern, men spara det helt. Skär ut kasslern som en plan bit. Börja i kanten och skär runt som en snurra.

Platta till kasslerbiten och bred på förskosten. Strö över vb-osten. Lägg ut paprikabitar på hela och lägg på basilikablad.
Rulla ihop kasslern och lägg tillbaka den i nätet (lättast om man är två som hjälps åt).
Pensla med olja och strö över örtkryddorna.
Sätt in kasslern i ugnen ca 20 min. Ta ut den och låt vila en stund innan den skärs upp.
Jag glömde örtkryddorna med det gick bra ändå. Serverade pasta till.
Om man gör 4 port och får paprika över kan man använda den till sås eller en gratäng.
Smaklig måltid!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: