Laxburgare med skagenröra
Kategori: Fisk/Skaldjur
4 st
500 g laxfilé (för två pers tog jag två färdiga filébitar)
½ gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1 msk smör
Skagenröra:
500 g räkor, oskalade (gick bra med en burkräkor också för det hade jag hemma)
½ dl majjo (valfri)
1 dl creme fraich (valfri)
2 msk hackad dill
Mörkt bröd (skivor eller hamburgerbröd)
Mörkt bröd (skivor eller hamburgerbröd)
valfria grönsaker
citronbitar
Hacka eller mixa laxen grovt. Finhacka löken. Blanda lax, lök, salt, peppar och ägg. Forma fyra burgare. Rensa och grovhacka räckorna. Blanda dem med majjo, crème fraiche och dill. Smörstek burgarna. Servera dem på bröd, toppa med skagenröran och citron.