Pannacotta med mjölkchoklad
Kategori: Efterrätt
Till 6 personer
4 dl vispgrädde
4 msk strösocker
200 gram mjölkchoklad
2 st gelatinblad
Vit choklad, färska hallon och lite krossad mörkchoklad.
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ( ca 5 minuter).
Koka upp grädde tillsammans med sockret. Ta bort från plattan och låt stå med lock på i ca 5- 10 minuter.
Rör sedan ner gelatinbladen i den varma gräddblandningen – rör om tills bladen löst sig ordentligt.
Hacka chokladen och rör ner i gräddblandningen – rör om tills all choklad löst sig.
Häll upp i koppar eller skålar. ( Går även bra att lägga i en skål – så får man välja själv hur mycket man vill ha ).
Låt stå kallt i ca 4 timmar innan servering.
Garnera med färska hallon , vit chokladflan och lite mörk krossad choklad.