Mimmis Mat

Pannacotta med mjölkchoklad

Kategori: Efterrätt

 

Till 6 personer

4 dl vispgrädde

4 msk strösocker

200 gram mjölkchoklad

2 st gelatinblad

Vit choklad, färska hallon och lite krossad mörkchoklad.

Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ( ca 5 minuter).

Koka  upp grädde tillsammans med sockret. Ta bort från plattan och låt stå med lock på i ca 5- 10 minuter.
Rör sedan ner gelatinbladen i den varma gräddblandningen – rör om tills bladen löst sig ordentligt.
Hacka chokladen och rör ner i gräddblandningen – rör om tills all choklad löst sig.
Häll upp i koppar eller skålar. ( Går även bra att lägga i en skål – så får man välja själv hur mycket man vill ha ).

Låt stå kallt i ca 4 timmar innan servering.

Garnera med färska hallon , vit chokladflan och lite mörk krossad choklad.

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: