Mimmis Mat

Krämig Fläskfilé

Kategori: Kött

4 port

1 stor fläskfilé

5 soltorkade tomater

1 vitlöksklyfta

1 köttbuljongtärning

1 purjolök

3 dl matlagningsgrädde

2 dl crème fraiche KNORR Kött & grillkrydda

salt & svartpeppar

smör att steka i

 

Gör så här:

Putsa och skär filén i skivor. Salta och peppra. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång!) så det får fin färg på båda sidor. Strimla purjon och soltorkade tomater. Låt de steka med tills löken mjuknat. Häll på matlagningsgrädden och crème fraichen. Smula ner buljongtärningen. Pressa i en vitlöksklyfta. Låt puttra tills köttet är klart. Krydda med KNORR kött & grillkrydda efter smak.

Receptet har jag tagit från Andreas blogg

Foto: Andrea Nordling

Kommentarer


Kommentera inlägget här: