Kycklinggryta med curry och chili
Kategori: Kyckling
4 port
800 g kycklingfilé
½ dl soya
1 hackad gul lök
2 msk smör
2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk curry
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek eller ½ strimlad röd chili
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk kokosmjölk
1 msk vetemjöl
Till servering:
3 skivade bananer
1 tärnad röd paprika
1 dl kokosflingor
kokt ris
Strimla kycklingen och blanda med soya.
Bryn kycklingen och lök i omgångar i smör och strö över salt, peppar och curry. Lägg över det i en gryta, tillsätt resten av ingredienserna förutom mjölet. Sjud grytan 20 min.
Blanda ut vetemjölet med lite kallt vatten, rör ner det i grytan. Sjud ytterligare 5 min.
Rör ner bananerna i grytan (det går bra utan också), strö över paprika och kokosflingor.
Servera ris till grytan.