Räksoppa med sting
Kategori: Soppa
4 pers
1 röd chilifrukt
rapsolja till stekning
300 g skalade räkor
5 cm purjolök
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
150 g champinjoner
40 g spenat
100 g färdig tomatsås, gärna med chilismak
3 dl fiskbuljong av fond eller tärning
250 ml kokosmjölk
1 msk röd currypasta
1 stjälk citrongräs
125 g sockerärter
salt o peppar
Servera med bröd om du vill.
Kärna ur chilin och skär den tunt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs räkorna 1-2 minuter tillsammans med chilin. Lägg över på en tallrik. Skär purjolök, lök, vitlök och champinjoner tunt och fräs lite lätt i ca 1 msk rapsolja. Blanda ner spenaten och låt den mjukna.
Häll på tomatsås, buljong, kokosmjölk och currypasta. Krossa citrongräset lite lätt i den tjockare delen och lägg ner i pannan. Koka allt i ca 5 minuter. Strimla under tiden sockerärterna, lägg sedan ner dem i pannan och låt dem koka med i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Fördela soppan i skålar och toppa med de chilifrästa räkorna. Servera med en bit bröd.