Mimmis Mat

Andreas fläskfilégryta

Kategori: Kött

4 port

Du behöver:

ca 700 g fläskfilé

2 tsk dijonsenap

1 st röd paprika

1-2 st vitlök

1 st gul lök

1 msk tomatpure

Ca 6 st färska champinjoner

1 msk kalvfond

½ - 1 msk honung

3 dl matlagningsgrädde

2 dl crème fraiche

salt peppar

 

Gör så här:

Skär köttet i skivor och stek, krydda.

Finhacka löken.

Tärna paprikan och klyfta champinjonerna.

Fräs grönsakerna tillsamman, pressa ner vitlöken och låt den fräsa med.

Lägg sedan över grönsakerna och köttet i en gryta.

Tillsätt resten av ingredienserna.

Låt det koka ihop ca 10-20 minuter på låg värme.

 Servera med klyftpotatis eller pressad potatis och sallad.

 

 

Foto: Andrea Nordling

Recept från Andreas blogg

Kommentarer


Kommentera inlägget här: