Andreas fläskfilégryta
Kategori: Kött
4 port
Du behöver:
ca 700 g fläskfilé
2 tsk dijonsenap
1 st röd paprika
1-2 st vitlök
1 st gul lök
1 msk tomatpure
Ca 6 st färska champinjoner
1 msk kalvfond
½ - 1 msk honung
3 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
salt peppar
Gör så här:
Skär köttet i skivor och stek, krydda.
Finhacka löken.
Tärna paprikan och klyfta champinjonerna.
Fräs grönsakerna tillsamman, pressa ner vitlöken och låt den fräsa med.
Lägg sedan över grönsakerna och köttet i en gryta.
Tillsätt resten av ingredienserna.
Låt det koka ihop ca 10-20 minuter på låg värme.
Servera med klyftpotatis eller pressad potatis och sallad.
Foto: Andrea Nordling
Recept från Andreas blogg