Coleslaw med fänkål
Kategori: Allmänt
Supergod och fräsch!
Ingredienser
250 g vitkål
150 g stjälkselleri (rotselleri gick också bra)
1 st fänkål, liten
1 st morot
1 liten gul lök
Dressing
1 st vitlöksklyfta
1 msk strösocker
0,5 tsk salt
2 msk rödvinsvinäger
0,5 dl majonnäs
1,5 dl yoghurt, naturell (jag tog kvarg)
1 krm malen svartpeppar
Ansa kål, selleri och fänkål.
Skala morot och lök.
Strimla alla grönsakerna.
Skala och finhacka vitkölen.
Blanda socker, salt och vinäger och rör tills sockret löst sig.
Tillsätt vitlök, majonnäs, yoghurt och peppar.
Blanda de strimlade grönsakerna med dressingen.
![](https://cdn3.cdnme.se/1319139/7-3/recept_11635_460x345_51b6e1479606ee18f8acb1a9.jpg)
Foto: Ulrika Pousette
Recept från alltommat.se