Chokladkolapaj med jordgubbar
Kategori: Baka
12 bitar
Botten
75 g smör
200 g Maryland cookies eller likvärdig småkaka
Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk, Törsleffs, 397 g
(Kolakrämen till fyllningen är färdigkaramelliserad mjölk så du behöver inte koka den)
Tryffel
1½ dl vispgrädde
250 g mörk choklad
Garnering
ca 8 dl jordgubbar eller andra bär
½ dl hackade pistagekärnor
Smält smöret och låt svalna. Mixa kakorna till smulor i en matberedare och tillsätt smöret. Kör samman till en något smulig massa. Tryck ut smulorna i en form (enl receptet gärna en med löstagbar botten, jag tog en vanlig pajform).
Häll/bred ut den karamelliserade mjölken över botten och ställ den i kylskåpet en stund medans du gör tryffeln.
Ge grädden ett snabbt uppkok och ta därefter kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i den heta grädden. Rör om tills chokladen smält och tryffeln är blank och slät.
Bre ut tryffeln jämt ovanpå kolasmeten.
Dela jordgubbarna och lägg ut dem jämnt ovanpå tryffelsmeten. Strö hackade pistagkärnor över. Ställ åter pajen i kylskået till tryffeln stelnat. Lossa pajen från formen innan den serveras ifall du använder en sådan form.