Mimmis Mat

Enkla frallor

Kategori: Matbröd

 

Ingredienser

50 gram jäst

 6 dl ljummet vatten

 2 tsk salt

 2 msk olivolja

 9- 12 dl vetemjöl

Alternativ: byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl

Garnering: Vatten, flingsalt och solrosfrön

 

Gör så här:

 Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten.  När jästen har blandat sig helt så häller du i resten av vattnet. Rör ner saltet, olivoljan och vänd ner mjölet lite i taget medan du arbetar degen.

 Använd så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behov lite mjöl när du bakar ut. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter.

 Innan de ska in i ugnen penlsar du bröden med vatten och strör över solrosfrön och lite flingsalt.

 Grädda sedan i mitten av ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter.

Om du gör större frallor behöver de gräddas något längre.

 
 
Receptet från Jennys Matblogg.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: