Mimmis Mat

Hyttekyckling

Kategori: Kyckling

 
 
600 g kycklingfilé
2 msk olivolja
salt och peppar
1 dl soja
1 dl mörk sirap
1 färsk röd chilipeppar
1 kruka färsk bailika
1-2 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
½ dl pinjenötter
1 ask färsk ruccola
500 g tagiatelle
50 g parmesanost
Salta, peppra och bryn kycklingfilén med lite olivolja.
Blanda ihop soja och mörk sirap.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och häll över soja/sirap-blandningen.
Ställ in dem i ugnen på 200 grader ca 20 min.
Blanda under tiden ihop finhackad röd chilipeppar, hackad basilika, hackad vitlök med olivolja.
Salta och peppra.
Koka pastan.
Rosta pinjenötterna försiktigt i en stekpanna utan smör.
Blanda pastan med olivoljeblandningen.
Riv parmesanosten.
Lägg upp ruccola i botten på tallriken, därefter pastan, på toppen kycklingen.
Servera pinjenötter samt parmesanost som tillbehör.
Jag skippade ruccolan och parmesanosten. Strödde pinjenötterna över kycklingen.

www.kronfågel.se
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: