Hyttekyckling
Kategori: Kyckling
600 g kycklingfilé
2 msk olivolja
salt och peppar
1 dl soja
1 dl mörk sirap
1 färsk röd chilipeppar
1 kruka färsk bailika
1-2 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
½ dl pinjenötter
1 ask färsk ruccola
500 g tagiatelle
50 g parmesanost
Salta, peppra och bryn kycklingfilén med lite olivolja.
Blanda ihop soja och mörk sirap.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och häll över soja/sirap-blandningen.
Ställ in dem i ugnen på 200 grader ca 20 min.
Blanda under tiden ihop finhackad röd chilipeppar, hackad basilika, hackad vitlök med olivolja.
Salta och peppra.
Koka pastan.
Koka pastan.
Rosta pinjenötterna försiktigt i en stekpanna utan smör.
Blanda pastan med olivoljeblandningen.
Riv parmesanosten.
Lägg upp ruccola i botten på tallriken, därefter pastan, på toppen kycklingen.
Servera pinjenötter samt parmesanost som tillbehör.
Jag skippade ruccolan och parmesanosten. Strödde pinjenötterna över kycklingen.
Jag skippade ruccolan och parmesanosten. Strödde pinjenötterna över kycklingen.
www.kronfågel.se