Mandelpavlova
Kategori: Efterrätt
Ingredienser
Marängbotten
4 äggvitor (1 1/3 dl)
2½ dl strösocker
½ krm salt
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk majstärkelse
rivet skal av 1 apelsin
2 msk flagad mandel
Topping
5 dl vispgrädde
1 stor apelsin
2-3 passionsfrukter
Sätt ugnen på 125 grader. Lägg ett bakpapper på en plåt och markera en cirkel, 20 cm i diameter.
Maräng
Vispa med elvisp äggvitorna, hälften av sockret, salt, vinäger och majsstärkelse hårt till en tät, hög marängbas. Vänd ner resten av sockret för hand, ihop med apelsinskalet. Bred ut den fluffiga marängsmeten i papperscirkeln. Strö över mandel. Grädda i 1½ timma. Låt marängen kallna helt.
Topping
Vispa grädden. Skär ut skal och hinnfria klyftor från apelsinne. Bre grädden över marängen, lägg på apelsinklyftorna och häll över innandömet från passionsfrukterna. Serva genast.