Mimmis Mat

Tacovariant

Kategori: Kött

 
 

Nötfärs 500 g 

 Lök, gul 2 st

Lök, röd 1 st

Salladsblad, kruka

Ost, riven 150 g

Natchos 1 påse

Krossade tomater 1 brk

Körsbärstomater ½ fpk

Äppelcidervinäger 1 tsk

Vitlök, klyfta 3 st

Salt

Smör

Chilipulver 1 krm

Tacokrydda

Gräddfil

Sätt ugnen på 125 grader och grill. Blanda krossade tomater, en hackad gul lök, äppelcidervinäger och en hackad vitlöksklyfta i en kastrull, koka minst 7 minuter. Hacka två vitlöksklyftor och en gul lök. Hetta upp en stekpanna och fräs i lite smör i cirka 5 minuter. Tillsätt nötfärs och tacokrydda och bryn tills färsen är genomstekt. Tillsätt ½ dl vatten och låt låt puttra medelvärme tills vätskan kokat in. Lägg nachochips på en ugnsplåt/i ugnsform. Lägg på färsen och den rivna osten. Ställ plåten i ugnen i 5 minuter. Hacka sallad och finhacka rödlöken. Dela tomater. Ta ut plåten och häll över hälften av tacosåsen, salladen och tomaterna samt klicka över gräddfil. Servera med tacosåsen bredvid om du vill. Löken kan man ha bredvid om man vill.

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: