Mimmis Mat

Texas Chili

Kategori: Kött

 

6 port 

Ingredienser 

1 kg högrev

3 gula lökar

3 vitlöksklyftor

3 morötter

2 msk rapsolja

1 kanelstång

2 lagerblad

1 msk cacao & chili kryddblandning

5 hela nejlikor

33 cl ale

5 dl oxbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

400 g kokta kidneybönor

25- 50 g mörk choklad (70 %)

Flingsalt

jalapeno

nymalen svartpeppar

 

Till servering

ris

tortillabröd

gräddfil

sallad

 

 

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 

Skär köttet i tärningar. Skala lök, vitlök och morötter. Skär lök och morötter i tärningar, ca 1x1 cm. Hacka vitlöken grovt.

Bryn köttet i omgångar i oljan i en gjutjärngryta. Ta upp köttet på en tallrik.

Mjukstek lök, vitlök och morötter i lite olja i grytan. Lägg i köttet, tillsätt kryddorna, ale och buljong. Låt allt puttra minst 3 timmar under lock på svag värme. Titta och rör emellanåt så grytan inte kokar torr och köttet bränner i botten. Späd eventuellt med vatten. Köttet ska falla isär när man rör runt i grytan.

Skölj bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda bönorna och chokladen i grytan och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.

 

Recept och foto från ICA.se
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: