Asiatisk lax i ugn
Kategori: Fisk/Skaldjur
Ingredienser 4 port
4 bitar lax (à ca 150 g)
Marinad
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
rivet skal av 1 lime
2 msk färskpressad limesaft
1 msk japansk soja
1 msk skalad, finriven ingefära
1/2 msk flytande honung
Avokadokräm
2 avokador
2 tomater
1 msk wasabi (från tub)
1 sk färskpressad limesaft
salt och svartpeppar
Till servering
ris eller nudlar
ev cashewnötter att toppa med
Tina laxen om den är fryst.
Sätt ugnen på 175°C.
Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i en liten ugnssäker form så att den precis får plats. Häll på marinaden och blanda med laxen.
Avokadokräm: Dela och krama ur kärnorna på tomaterna, skär dem i tärningar. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Gaffelmosa avokadoköttet och blanda det med wasabi, limesaft och tomattärningarna. Smaksätt med salt och peppar.
Sätt in laxen mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills innertemperaturen är 56°C.
Ös gärna med marinaden några gånger under tiden.
Servera laxen med marinaden i formen, avokadokrämen och kokt ris eller nudlar.
![](https://cdn3.cdnme.se/1319139/7-3/img_3797_5263874cddf2b37312b3d3f7.jpg)