Mimmis Mat

Birkesbröd

Kategori: Matbröd

250 g vetemjöl
125 g smör
35 g jäst
1 1/4 dl mjölk
1½ tsk socker
½ tsk salt
Ägg till pensling
Vallmofrön

Smula ner smöret i mjölet.
Rör ut jästen i kall mjölk och häll den över mjölblandningen. Tillsätt socker och salt.
Arbeta degen smidig. Degen skall inte jäsa.
Dela degen i tre delar. Kavla ut varje del till 16x16 cm och gör ett treslag (vik åt samma håll i tre lager).
Dela varje del i 4 delar med kniv.
Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.
Pensla med ägg och strö över vallmofrö.
Grädda i mitten av ugnen i 200 g ca 15 minuter.

Mums!

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: