Laxknyten i skagensås
Kategori: Fisk/Skaldjur
För 4 personer:
4 st portionsbitar lax
olivolja
gräslök
sweet chili sås
1 citron
salt och peppar
aluminiumfolie
Sätt på ugnen på 200 grader eller tänd grillen.
Tag 4 bitar folie i A4-storlek (dubbelt om du ska grilla).
Lägg en laxbit på varje folieark, med skinnsidan nedåt.
Salta och peppra efter smak.
Ringla över sweet chilisås och lite olivolja.
Hacka lite gräslök och strö över.
Toppa med lite rivet skal av citronen.
Vik ihop folien så den får formen av en liten båt med vecket uppåt.
Sätt in i ugnen eller lägg på grillen i 10-15 min (lite längre i ugnen).
Skagensås
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 halv burk stenbitsrom
300 g oskalade räkor
1 stort knippe bladpersilja
1 knippe gräslök
1 citron
salt och vitpeppar
Skala de tinade räkorna
Blanda majonnäsen med lite av crème fraichen.
Blanda i resten av crème fraichen.
Lägg i stenbitsrom och de skalade räkorna och blanda om.
Hacka persiljan och gräslöken fint och blanda i såsen.
Smaka av med salt och peppar och lite saft från citronen.
![](http://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1064946/images/2012/dsc_0217_5030e5699606ee27a5004f10.jpg)