Champagnepannacotta
Kategori: Efterrätt
Ingredienser (4 pers)
2 st gelantinblad
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Gele
2 st gelantinblad
2 dl mousserande vin
Garnering
Jordgubbar
Blötlägg 2 gelantinblad i kallt vatten i 5 min.
Värm upp grädde och socker, så lite som möjligt men så sockret smälter. Krama ur gelantinet och rör ner i grädden så det smälter. Rör i vaniljsockret.
Häll upp i serveringsglas och låt stå kallt i 2 timmar.
Blötlägg 2 gelantin blad i kallt vatten i 5 min. Rensa & skär jordgubbarna i klyftor, lägg dem på pannacottan.
Häll upp vinet i en kastrull, krama ur gelantinet och rör i. Värm så lite som möjligt men så att gelantinet smälter.
Häll vinet över jordgubbarna och låt sedan stå kallt i minst 2 timmar.