Chipsgratäng
Kategori: Kyckling
4 pers
1 kg kycklingfilé
grillkrydda
1/2 purjolök
2 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
1/2 burk mango chutney
salt & peppar
grillchips
Skär filéerna i små bitar och stek dem i smör i stekpanna.
Salta och peppra och krydda ganska rikligt med grillkrydda.
Lägg över kycklingen i en ugnsform.
Finstrimla purjolöken och strö det över.
Vispa grädden och blanda försiktigt ner crème fraiche och mango chutney (ta gärna mer chutney om du gillar smaken).
Bred smeten över kycklingen och täck sedan formen med ett lager grillchips. Man kan förbereda allt förutom att lägga på chipsen. Det gör man precis innan man sätter in rätten i ugnen.
In i ugnen, 175 C ca 30 min tills rätten fått fin färg.
Servera ris och sallad till.