Mimmis Mat

Chipsgratäng

Kategori: Kyckling

 4 pers

1 kg kycklingfilé
grillkrydda
1/2 purjolök
2 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
1/2 burk mango chutney
salt & peppar
grillchips

Skär filéerna i små bitar och stek dem i smör i stekpanna.

Salta och peppra och krydda ganska rikligt med grillkrydda.

Lägg över kycklingen i en ugnsform.

Finstrimla purjolöken och strö det över.

Vispa grädden och blanda försiktigt ner crème fraiche och mango chutney (ta gärna mer chutney om du gillar smaken).

Bred smeten över kycklingen och täck sedan formen med ett lager grillchips. Man kan förbereda allt förutom att lägga på chipsen. Det gör man precis innan man sätter in rätten i ugnen.

In i ugnen, 175 C ca 30 min tills rätten fått fin färg.

Servera ris och sallad till.

 

 
 
 

 

Kommentarer

  • Cina Öberg säger:

    Tro hur många personer detta är beräknat till??
    Ser väldigt gott ut, och härligt när man kan förbereda mycket.

    Svar: Har uppdaterat receptet nu! Tack för att du såg det. /Kram
    Maria Byström

    2013-11-04 | 14:51:47

Kommentera inlägget här: