Southern chocolate pie
Kategori: Baka
Pajdeg
125 g smör, smält
3 dl vetemjöl
3 msk farinsocker
1 krm bakpulver
1 nypa salt
Chokladfyllning
3 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
2 dl ljus sirap
3 msk farinsocker
1 nypa salt
3 ägg
Garnering
2 dl vispgrädde
1 msk riven mörk choklad
Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla ingredienser till en slät pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter och förgrädda den mitt i ugnen tills den är gyllenbrun, ca 20 min.
Fyllningen
Koka upp grädden och grovhacka under tiden chokladen. Slå den heta grädden över chokladen och vispa tills smeten är slät. Blanda i resterande ingredienser och häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25-30 min. Fyllningen ska vara lite lös. Låt pajen svalna i kylskåpet över natten.
Garnera pajen med lättvispad grädde och riven mörk choklad.
Receptet från tidningen Hembakat.