Currykycklingpaj
Kategori: Kyckling
4 p
Pajdeg
100 g smör
3 dl mjöl
2 msk kallt vatten
1 grillad kyckling
1 stor gul lök
3 msk smör
1½ tsk curry
1 burk konserverade champinjoner
3 msk vetemjöl
1½ dl kycklingbuljong
2 dl grädde
2-3 msk crème fraiche
1 tsk dragon
1 pkt bacon
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i form ca 24 cm i diam.
Grädda den helt färdig medans du gör fyllningen.
Knaperstek bacon.
Dela kycklingen i små bitar.
Skala och hacka löken.
Fräs matfett med curry och lägg i lök och väl avrunna champinjoner.
Låt puttra tills löken är mjuk och glansig.
Pudra över mjöl och rör om.
Späd lite i taget med grädde och buljong.
Låt koka upp och rör hela tiden.
Låt koka någon minut när all vätska är i.
Tillsätt crème fraiche och dragon.
Bland i kycklingbitarna.
Smaka ev av med mer curry och en aning salt.
Bred ut fyllningen i det varma pajskalet.
Strö över bacon.
Servera med en sallad.