Kyckling med basilikaris
Kategori: Kyckling
4 port
Ingredienser
Kyckling
ca 1 kg kycklinglår (jag tog kycklingfilé som jag skar i långa smala bitar)
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl lätt crème fraiche med paprika och chili
2 dl hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
Ris
1 gul lök
1 msk olja
3 dl ris
6 dl hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
300 g sommargrönsaker (frys)
1 kruka basilika
Kyckling
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn kycklingen i matfettet i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
Lägg dem i en ugnssäker form
Blanda crème fraiche med buljong och häll runt kycklingen.
Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingen är klar.
Ris
Skala och finhacka löken.
Bryn den i oljan i en kastrull.
Tillsätt riset och låt det fräsa med så att det blir glansigt.
Häll i buljongen och koka enligt anvisningen på förpackningen.
När ca 5 minuter återstår av koktiden tillsätts grönsakerna.
Strimla basilikan och vänd ned i riset.
Servera med kyckling och sås.