Pulled chicken
Kategori: Kyckling
4-5 pers
1 hel kyckling
salt och peppar
Svartvinbärssirap
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk svartvinbärsgelé
1 dl kycklingbuljong
½ dl honung
1 dl balsamvinäger
½ dl ketjap manis el teriyakisås
Servering
Tunt skivad rödlök
Sallad
4 frallor/hamburgerbröd
Sätt ugnen på 150 gr.
Salt och peppra kycklingen runtom.
Lägg den i en ugnsfast form och tillaga i ugnen i ca 2 timmar.
Gör svartvinbärssirapen under tiden.
Skala och finhacka lök och vitlök och lägg i en kastrull.
Tillsätt resterande ingredienser och koka upp.
Låt det småputtra i ca 20 minuter tills det får en sirapsliknande konsistens.
Ta upp kycklingen och låt den vila i ca 20 minuter.
Ta bort ben och skinn och riv/dra köttet i strimlor medan det fortfarande är varmt.
Häll svartvinbärssirapen över kycklingen och blanda väl.
Täck och låt det gärna stå och dra ca 1 timma.
Hetta upp kycklingen försiktigt före servering.
Servera med tunt skivad rödlök och sallad (tomater) i bröd.