Mimmis Mat

Ananascoupe med glass och flarn

Kategori: Efterrätt

 
4 pers
 
½ ananas
1 vaniljstång
2 msk smör
½ dl socker
½ citron, rivet skal
 
 
Honungsflarn, ca 15 st
50 g smör
2 msk honung
1 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
 
Tillbehör
½ liter glass
 
Garnering
Rostade kokosflingor
 
Gör så här:
 
Honungsflarn
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och honung i en kastrull.
Tillsätt socker och mjöl och rör ihop till en jämn smet. Låt svalna något.
Rulla små kulor av degen och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 4 kakor i taget mitt i ugnen ca 6 min.
Ta ut och forma dem genast till rullar. Låt kallna på galler.
 
Skala och skär bort den grova stocken i mitten på ananasen.
Skär fruktköttet i cm-stora tärningar. Klyv vaniljstången och skrapa ut förna.
Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt ananas, socker, vaniljfrön och citronskal
och låt sjuda ca 1 minut. Låt svalna.
 
Servera ananasen med vaniljglass och honungsflarn. Garnera med kokos.
 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: