Italiensk kassler i krämig sås
Kategori: Kött
Ingredienser
700 g kassler i tunna skivor 3 st tomater i småbitar 1 kruka basilika eller oregano 1 dl grädde 3 st vitlöksklyftor 1 dl crème fraiche 2 msk tomatpuré (eller 1 dl chilisås) 150 g mozzarella i bitar Salt, efter smak Peppar, efter smak
Serveras med Pasta eller ris Go sallad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta fram din finaste ugnsform och skivar kasslern i lagom tjocka bitar.
Blanda tomatbitarna, vitlöken och de hackade örterna med crème fraiche och grädde
Häll smeten över köttet i formen och strö sedan ost över hela baletten.
In i ugnen och låt hela härligheten få lite färg på nosen i ca 15-20 minuter.
Servera med pasta och en god grönsallad. Ris fungerar också bra.
Jag gjorde lite mera sås på en höft sådär och använde basilika och åt ris till.
Bild från Recept.nu