Lammfärsgratäng
Kategori: Gratäng
Supergod och enkel gratäng. Lika god dagen efter.
4 port
400 g lammfärs (jag tog 600 g,)
1 gul lök
1 tsk smör
1 konserverade körsbärstomater på burk (jag tog krossade tomater)
200 g Arla Köket® färskost fruktig curry (hittade inte detta så jag tog
färskost och kryddade med curry efter tycke och smak)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skivad kokt potatis (ca 600 g)
Gör så här:
Koka potatisen.
Sätt ugnen på 225°.
Skala och hacka löken. Fräs lammfärs och lök i smör.
Rör ner tomater och färskost (och curry). Smaka av med salt och peppar.
Varva köttfärsröra och potatis i en smord ugnssäker form.
Gratinera i mitten av ugnen 12–15 min. Servera med sallad.
Bild från arla.se.