Rabarberpaj med mandelmassa
Kategori: Baka
Recept från Allt om Mat
8 pers
1,5 dl strösocker
500 g rabarber
0,5 l jordgubbar
200 g mandelmassa
2 msk potatismjöl
30 g valnötter, hackade
50 g pistaschnötter, hackade
200 g mandelmassa
Till serveringen
florsocker
1 st lime, zestat skal
2 dl vispgrädde eller glass
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en rund låg pajform med smör.
Skölj och skär rabarbern i skivor och lägg i formen.
Blanda sockret med potatismjöl och strö över rabarbern.
Sätt fatet mitt i ugnen, 15 minuter.
Strö över pistasch- och valnötter.
Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet och fördela över rabarber och nötter.
Sätt in formen i ugnen igen, 10 minuter tills den fått fin färg.
Dekorera med florsocker, limezest och en jordgubbe.
Servera pajen ljummen med kall vispad grädde eller vaniljglass.
