Kasslergratäng
Kategori: Gratäng
3-4 port kokt ris
ca 500 g kassler
3-4 tomater
1 rödlök
Ostsås
2 msk smör
1½ msk vetemjöl
3 dl standardmjölk
salt och vitpeppar
ca 1 dl riven smakrik ost
ca ½ dl riven ost till gratinering
1 äggula
Garnering
Hackad persilja
Lägg det kokta riset i en smord ugnsform.
Smält smöret i en kastrull och rör i vetemjölet, späd med mjölken under omrörning. Puttra samman i ett par min. Krydda med salt och peppar. Dra kastrullen från värmen, rör ner ost och äggula.
Skiva kassler, tomater och lök. Häll ca hälften av såsen över riset , varva kassler, tomat och lök över. Häll över resten av såsen, toppa med riven ost. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Strö över hackad persilja.
Serva med en sallad till.