Kyckling med kryddig sås
Kategori: Gratäng
4 kycklingfiléer, ca 500 g
smör till stekning
salt, peppar
3 msk riven ost
cocktailtomater
Sås
1 hackad gul lök
180 g strimlad rökt skinka
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl grädde (matgrädde går bra)
2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 krm kajennpeppar
1 tsk dragon
Bryn filéerna i smör. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek i 225 grader 15 min.
Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Låt skinkan fräsa med. Häll över vatten, buljongtärning och 1 dl grädde. Koka upp. Blanda resten av grädden med mjölet och rör ner det i såsen under omrörning. Sjud såsen några minuter. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, peppar och dragon.
Hälls såsen över kycklingen och strö över ost och små tomater. Gratinera i ca 10 minuter.
Servera gratängen med ris och krispig sallad.