Pulled chicken
Kategori: Kyckling
4 port
1 grillad kyckling
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 msk olja
1 flaska (500 g) rökig bbq-sås
salt och peppar efter smak
Till servering
2 avokado
1 ask körsbärstomater
1 burk majskorn
2 dl matlagningsyoghurt, 10 %
1 lime, klyftor
1 kruka hackad koriander
8 bröd, tortillas eller surdegsbröd
Plocka/riv kycklingköttet i bitar.
Skala och skär rödlöken fint. Skala och finhacka vitlöken. Dela chilin och skrapa ut kärnor och fröfästen med en tesked. Hacka den fint.
Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en kastrull 1–2 minuter utan att det bränns.
Lägg i kycklingköttet och häll i hela flaskan med barbecuesås.
Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
Skiva avokadon och klyfta tomaterna. Häll av majsen.
Servera med tillbehören samt bröden och låt alla ta för sig.
Recept och foto från Allt om Mat