Mathildas jordärtskockssoppa
Kategori: Förrätt
Receptet (förrätt) är beräknat till fyra personer. Har tagit det från Mathildas blogg.
Soppan
300 g jordärtskockor
3 hackade schalottenlökar (jag hade ganska stora lökar)
1 klyfta skivad vitlök
1,5 dl vitt vin
5 dl hönsbuljong
3 dl grädde
salt och peppar
Örtolja
1/2 dl olivolja
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
salt
8 pilgrimsmusslor
50 g löjrom
Skala kockorna, skär i bitar och fräs i smör tillsammans med löken.
Häll på vinet och låt det koka in.
Tillsätt buljongen och grädden, låt det koka tills kockorna är helt mjuka.
Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar.
Mixa alla ingredienser till örtoljan.
Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör och rapsolja.
Trä upp dem på spett och servera tillsammans med soppan, örtoljan och löjrom.
