Mimmis Mat

Salted caramel brownies

Kategori: Baka

 10-12 portioner
 
200 g smör
200 g mörk choklad av god kvalitet
1 krm äkta vaniljpulver
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpuvler
1 burk karamelliserad mjölk
Flingsalt
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper i en form (ca 20x30 cm).
Smält smöret i en kastrull.
Bryt ner chokladen och tillsätt vaniljfrön. Rör tills chokladen smält.
Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker riktigt luftigt i en rymlig bunke.
Blanda mjöl med bakpulver och rör ner det med smörblandningen i äggvispet väl men försiktigt.
Fördela smeten jämt i formen.
Rör den karamelliserade mjölken smidig. Klicka ner stora klicka i smeten.
Dra lite med en sked för fint mönster. Strö över lite flingsalt.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 17-20 min. Den ska vara "tungt gungig", inte alls genomgräddad.
Låt svalna helt.
 
Servera med lite vaniljglass eller vispad grädde och kanske färska bär till.
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: