Lax med kräftstjärtar
Kategori: Fisk/Skaldjur
4 pers
pasta ( fyra portioner)
4 portionsbitar lax
1 purjolök
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk hummerfond
2 1/2 tsk ( eller msk) röd pesto
2 1/2 dl ångade / kokta gröna ärtor
1 burk ( cirka 170 gram skalade) kräftor
salt & citronpeppar
Gör så här:
Börja med att häll upp vatten och koka upp med salt – pastan ska sedan kokas al dente.
Hacka purjolöken och fräs den mjuk i olivolja eller smör.
Mät upp vatten, grädde & crème fraîche ner i kastrullen.
Tärna laxen till 2 * 2 cm tjocka bitar och vänd ner i den sjudande såsen, vänd ner fond, pesto Och purjolök. Låt sjuda i 6-8 minuter och smaka sedan av med salta & peppar.
Häll bort vattnet från pastan, och vänd ner den med laxen och likaså med de gröna ärterna.
Vänd till sist ner kräftorna ( de ska inte koka utan bara bli varma) ta bort från plattan och servera. Gärna med en god citronpeppar.