Fiskpaket
Kategori: Fisk/Skaldjur
4 pers
Ingredienser
400-500 gram lax (eller spättafilé)
2 dl skalade räkor
1 pkt fryst dill, 30 gram eller ett knippe färsk
ca 800 gram kokt fast potatis
2,5 dl grädde
½ purjolök
ca 12 cocktailtomater, 1 paket
1 citron
1 krm salt
½ krm vit- eller svartpeppar
4 ark folie, ca 40x30 cm i storlek
2 msk smör att smörja foliearken med
Tillagning:
Tina spättafiléer och räkor om du köpt frysta.
Koka potatis mjuk. Skala gärna och dela stor potatis (4 delar) om du använder det. Koka 15-20 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader eller tänd utegrillen.
Förbered under tiden för foliepaketen: klipp ut 4 ark folie ca 40x30 cm styck.
Smält smör eller mikra det mjukt och pensla smör i mitten på folien ca 20x20 cm.
Rensa, dela och skölj samt strimla purjolöken.
Skölj och dela cocktailtomater.
Skär ut 4 klyftor citron. Pressa ur resten av citronsaften i ett glas.
Skiva kokt potatis grovt och fördela i foliearken.
Rulla ihop spättafiléerna och lägg minst 4 st per portion i mitten på potatisen.
Strö över hackad dill, purjolök, tomathalvor, räkor, salt och vit- eller svartpeppar.
Fördela grädde och citronsaft över fisk och potatis. Akta så det ej rinner ut.
Vik upp kanterna på folien längs långsidan till mitten och vrid sedan ihop hörnen och vik upp dem till paket.
På utegrill: lägg fiskpaketen på grillen och placera gallret en bit upp. Låt de helst stå i en kvart eller 20 minuter.
I ugn: sätt fiskpaketen i en långpanna och grädda dem i 20 minuter.
Vik upp kanterna och servera fiskpaketen med citronklyfta samt salt.