Mimmis Mat

Gratinerade vitlöksmusslor

Kategori: Förrätt

4 port.
 
ca 1 kg musslor
3 vitlöksklyftor
1 knippa persilja
1 msk ströbröd
2 msk riven parmesan
150 g smör
1 krm salt
½ krm vitpeppar

Skrubba musslorna under rinnande vatten.
Dra bort skägget och släng alla tasiga eller öppnade musslor som inte sluter sig när man knackar på skalet.
Koka upp vatten i en kastrull som täcker musslorna och lägg ner musslorna några i taget så att vattnet hålls kokande hela tiden.
Lägg på ett lock och koka i 5 min.
Ta upp musslorna med hålslev och bryt upp dem.
Kasta de muslor som inte öpnat sig.
Lägg den fyllda skalhalvan på ett ugnsskert fat.
Sätt ugnen på 250 grader.
Mixa samman vitlök, persilja, ströbröd, parmesan, smör, salt och peppar.
Fördela det över musslorna och ställ in fatet i övre delen av ugnen ca 5 min tills smöret smält.
Servera med brytbröd.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: