Mimmis Mat

Minicupcakes

Kategori: Baka

 

Muffins

100 g rumsvarmt smör

1 dl socker

2  ägg

1 dl kokos

1,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

 

Hallonfrosting

100 g hallon

150 g cream cheese

0,5 dl florsocker

0,5 dl grädde

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Rör smör och socker vitt och luftigt.

Rör ner ett ägg i taget.

Blanda kokos, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten med stora tag.

Fyll formarna upp till 3/4. Grädda ca 10 min. Svalna.

 

Frosting

Koka upp hallonen, mixa fint med stavmixer, sila till en slät puré utan kärnor. Låt svalna.

Vispa ihop cream cheese, florsocker och hallonpuréen.

Tillsätt grädden försiktigt under vispningen tills frostingen har en spritsbar konsistens. Spritsa frostingen på muffinsen och dekorera med ett hallon på toppen.

 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: