Mimmis Mat

Tacomackor med kyckling och ananassalsa

Kategori: Kyckling

 Recept från ICA.se
 

4 pers

 

1 rödlök

1 hel grillad kyckling

1 burk majs (à 340 g)

1 burk krossade tomater (à 400 g)

1 påse tacokrydda (à 40 g)

1 påse riven taco-ost (à 150 g)

3 msk hackad persilja eller koriander

8 skivor formfranska eller små tortillas

ev strimlad isbergssallad till servering

 

Salsa

1 färsk ananas (à 300 g)

1 gurka

ca 2 1/2 msk sweet chilisås

2 msk hackad koriander eller persilja

 

Sätt ugnen på 225°C.

Rensa och dela kycklingköttet i mindre bitar/strimlor. Skala och finhacka löken.

Blanda tomater, lök, tacokrydda och persilja eller koriander i en bunke.

Häll av majsen och blanda i den och hälften av osten.

Lägg brödskivorna på en bakpappersklädd plåt.

Fördela kycklingblandningen på bröden.

Strö över resten av osten. Gratinera mackorna mitt i ugnen ca 5 minuter.

 

Salsa:

Skala, skär bort rotstocken och skär ananasköttet i små bitar.

Skär gurkan i tärningar. Blanda ananas, gurka och chilisås. Toppa med koriander eller persilja.

Servera de varma mackorna med ananas- och gurksalsan och ev strimlad isbergssallad.

 

 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: