Tacomackor med kyckling och ananassalsa
Kategori: Kyckling
4 pers
1 rödlök
1 hel grillad kyckling
1 burk majs (à 340 g)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 påse tacokrydda (à 40 g)
1 påse riven taco-ost (à 150 g)
3 msk hackad persilja eller koriander
8 skivor formfranska eller små tortillas
ev strimlad isbergssallad till servering
Salsa
1 färsk ananas (à 300 g)
1 gurka
ca 2 1/2 msk sweet chilisås
2 msk hackad koriander eller persilja
Sätt ugnen på 225°C.
Rensa och dela kycklingköttet i mindre bitar/strimlor. Skala och finhacka löken.
Blanda tomater, lök, tacokrydda och persilja eller koriander i en bunke.
Häll av majsen och blanda i den och hälften av osten.
Lägg brödskivorna på en bakpappersklädd plåt.
Fördela kycklingblandningen på bröden.
Strö över resten av osten. Gratinera mackorna mitt i ugnen ca 5 minuter.
Salsa:
Skala, skär bort rotstocken och skär ananasköttet i små bitar.
Skär gurkan i tärningar. Blanda ananas, gurka och chilisås. Toppa med koriander eller persilja.
Servera de varma mackorna med ananas- och gurksalsan och ev strimlad isbergssallad.