Mimmis Mat

Glasstårta med dulce de leche

Kategori: Efterrätt

 
10-12 bitar
 
Ingredienser
2 liter vaniljglass av god kvalité
1 burk karamelliserad mjölk
2 dl salta jordnötter
1 förpackning tårtbottnar med chokladsmak
100 g finriven mörk choklad
 
Till dekoration
Färska bär, hyvlad choklad, grovhackade nötter och ev extra karamelliserad mjölk.
 
Gör så här
Skopa upp glassen i en bunke och låt den halvtina.
Rör den karamelliserade mjölken mjuk.
Finhacka nötterna.
 
Lägg en tårtbotten i en form med löstagbar kant (ca 24 cm diam.).
Sätt en hög remsa smörpapper på insidan av formen så att den blir lite högre än de fasta kanterna. Lite knövligt.
Vispa glassen med hälften av den karamelliserade mjölken, nötter och choklad.
Bred ut ca 1/3 av glassen i formen. Klicka i lite karamelliserad mjölk.
Lägg på en tårtbotten och fördela ytterligare 1/3 av glassen ovanpå.
Lägg på den sista tårtbotten och bred ut resten av glassen. Klicka i resten av den karamelliserade mjölken.
Ställ i frysen i minst 2 timmar.
Dekorera med färska bär, jordnöttern och hyvlad choklad.
Spritsa eventuellt på ytterligare karamelliserad mjölk.
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: